Arama

Mustafa Öztürk Yazdı.. Spor Şehrimiyiz..!

1 yıl önce


Mustafa Öztürk Yazdı.. Spor Şehrimiyiz..!
ad image
ad image

 Yıllardır hep böyle spor şehriyiz böyle spor şehriyiz deyip övünürüz. Bir çok programda böyle bir yapıya kavuştuk deniyor. Peki, ne kadar doğru? Yada izlenen yol mu yanlış?

Tesis adı altında güzel yerleşimler yapılabilir ancak asıl olan bina değil içinin boş olmayan gerçek yetenek adayları ile değiştirilmesi değil midir? Peki,Gaziantep öyle mi? Mesela küçük bir örnek Kapalı Olimpik havuz yapıldı; bu şehre ki oda ne kadar faaliyette oda ayrı muamma, nasıl bir düzen veya düzenlilik içerisinde çalışırken hiç soruldu mu? Sadece yapmak için yapmak aslında hiç yapmaktan daha zarardır.Mesele sadece tesisleşme değil aslında o tesislerin içlerinin doldurulması, ülkenin birçok branşında başarıyı sağlamak değil midir? Peki yapılan özellikler ne kadar bakımlı veya kullanılabilir durumda mı? Onunda cevabı bence siz verin.

 

SPORDAKİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKABİLİYORMUYUZ?

Geçelim bu şehirde yapılan içi boş tesisleri, geçmişte yokluklar içerisinde yetişen spor adamlarımızın değerini biliyor muyuz? Bu nu bu şehrin spor öncüleri hiç düşündü mü? Mesela Gaziantep’te boks sporunun duayeni ve öncülerinden Coşkun Kesen geçtiğimiz günlerde ameliyat oldu ve yıllardır da evinde tedavi görüyor. Peki çevresi tarafından sevilen ve bu şehre iki tane kendi öz evladının dışında yüzlerce içi boş olmayan boksör kazandıran Coşkun Kesen’e bu şehir vefasını nasıl gösterdi ? Koca bir hiçlikle. 

Gelelim son günlerin gündem spor dalı voleybola yine o spor dalında önemli başarılara imza atmış Ali Bağcı için ne diye biliriz Merinos Bayan Voleybol Takımının bugünlere gelmesindeki asıl mimar o değil midir? Aldığı başarıların veya voleybola vermiş olduğu hizmetlerin karşılığını vefa anlamında söylüyorum alabiliyor mu? Tabi ki hayır.  Bu şehirde ADAM bayan voleybol takımı vardı ve kapandı. Spor şehrinde kaç kişi bu durumdan haberdar acaba?

Peki, gelelim futbola herkesin ilgi odağına Gaziantep FK’danErdal hoca gönderildi ki bende eleştirenlerden biriyim. Pekineden Gaziantep FK dışında gittiği hiçbir takımda tutunamamış olan bir teknik adama yöneldik ki gelir gelmez emekli iki oyuncuya sözleşme imzalattı. Bu şehrin futboldan anlayan evlatları yok mu? Sizlere bir çırpı da aklıma gelen birkaç isim sayabilirim. Mesela Mehmet Polat; futbolculukkariyeri belli teknik adamlık tecrübesi var, Kürşat Hoca, Alper Akıcı, Ömer Yılmaz ki yılların tecrübesi ve daha ismini yazamadığım birçok isim. Ancak anlayış nedir? Bunlar bu şehrin evlatları ya bunlara küçük görevler verelim ya da hiç görevde vermeyelim beklesinler bir kenarda. 

Çok vefasız bir spor şehriyiz. Yapılan tesislerin aklı başında dolduramadığımız gibi geçmişteki değerlerimize de sahip çıkamıyoruz ne yazık ki…

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image