Arama

2024-2025 sezonu için flaş iddia! Play-Off sistemi olacak mı?

10 ay önce

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), 2024-25 sezonunda play-off sistemi uygulamayacak. TFF, kararını kulüplere gönderdiği yazıyla duyurdu.

2024-2025 sezonu için flaş iddia!  Play-Off sistemi olacak mı?
ad image
ad image

Trendyol Süper Lig'de sezon başında play-off sistemi gündeme geldi. TFF'nin bu sezon play-off sisteminin uygulanmayacağını bildirildi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de Mart ayında yaptığı açıklamada gündemlerinde bu sezon için play-off sisteminin olmadığını kamuoyuna duyurdu. 

2024-25 sezonunda play-off sistemi yok

TFF, 2024-25 sezonunda da play-off sistemini uygulamayacak. TFF, play-off sisteminin uygulanmayacağını kulüplere bildirdi. Süper Lig, gelecek sezon 19 takımla ve 38 hafta oynanacak. 

Türkiye Kupası, finalle birlikte 8 turda tamamlanacak. 

Avrupa'ya 5 takım

Süper Lig'den 5 takım Avrupa kupalarına gidecek. 2 takımımız Şampiyonlar Ligi, 2 Takım UEFA Avrupa Ligi, 1 takım ise UEFA Konferans Ligi'ne gidecek. 

Avrupa'da mücadele takımlar 16 Temmuz'da ilk maçlarını oynayacak. Süper Lig'de sezonun başlangıç ve bitiş tarihi ise kulüplere bırakıldı.

Play-Off sistemi nedir?

Liglerde normal sezonun sona ermesinin ardından düzenlenen müsabakalardır. Play-Off sistemi lig kurallarına ve spor dalına göre değişiklik gösterir. 

Normal sezonu belirli bir sırada bitiren takımlar play-off’a katılmaya hak kazanır. Play-Off mücadelesinde takımlar birbirleriyle eşleşir ve karşılaşmalar oynanır. Son iki takım ise şampiyonluk mücadelesi verir.

Play-Off sistemine göre eşleşen takımlar karşılaşmaları tek veya çift maçlı eleme usulüne göre oynayabilir.

Play-Off sistemi Türkiye'de ne zaman uygulandı?

Türkiye'de play-off sistemi 2011-12 sezonunda deneme amaçlı organize edildi. Sezon başında TFF'nin aldığı karara göre; 34 hafta sonunda ligi ilk 4 sırada bitiren takımlar çift maçlı lig usulü Play-Off Şampiyonluk Grubu"nu oluşturdu. Sezonu ilk dörtte tamamlayan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor play-off oynadı. 

Normal sezonu en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 9 puan önünde lider tamamlayan Galatasaray, play-off şampiyonluk grubunu da lider kapattı ve tarihinde 18. şampiyonluğuna ulaştı.

 

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image