Arama

Yeni sezonda MHK'dan sıfır tolerans

1 yıl önce

MHK Yaz Semineri kapsamında oyun kuralları bilgilendirme toplantısında konuşan Hugh Dallas, sahada hakemlerin sıfır tolerans uygulayacağını söyledi...

Yeni sezonda MHK'dan sıfır tolerans
ad image
ad image

Merkez Hakem Kurulu'ndan (MHK) medya mensuplarına oyun kuralları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. TFF Hakem Eğitimi Danışmanı Hugh Dallas ve Eski FIFA kokartlı yardımcı hakem ve MHK Eğitim Danışmanı Tarık Ongun; sarı kart, ofsayt ve penaltı atışlarıyla ilgili kural değişiklikleriyle ilgili bilgi verdi. Dallas, kuralları anlatırken, teknik alanda sert itirazlarda bulunanlara sıfır tolerans tanınacağını ve ihraç edileceklerini açıkladı. 

 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki toplantı MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. MHK eğitimcileri Hugh Dallas ve Tarık Ongun yaptıkları sunumlarla değişen kurallarla ilgili basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu.

Dallas ve Ongun, bu sezon UEFA'ya bağlı tüm liglerde uygulanacak "Sarı kart, ofsayt ve penaltı atışı" kural değişikliklerini yaptıkları sunumlarla anlattı.

 Sert itirazlara ihraç

Hugh Dallas, özellikle teknik ekip ve oyuncuların yapacakları sert itirazlara tolerans gösterilmeyeceğinin altını çizerek, bunların kartla cezalandırılacağını belirtti.

UEFA'nın sportmenlik dışı davranışlara karşı son derece hassas olduğunu söyleyen Dallas, "Bu sunum toplam 55 UEFA ülkesinde gösterildi. Bunda verilen mesaj oyunun, hakemin imajını koruyun. Ligin değerini koruyun. Teknik alandaki yetkilerinin davranışlarına karşı son derece güçlü bir duruş sergileyeceğiz. Saygısızlık gösteren, aşırı tutum sergileyenler, maçın hakemlerine saygısız davrananlar kesinlikle ihraç edilecek. Proaktifler de ihraç edilecek. Rakip takımın teknik alanına giriyorsa aynı şekilde ihraç edilecekler. Hakem kararlarına aşağılayıcı, agresif davrananlar, saygısız davranırlarsa maçtan ihraç edilecekler" dedi. 

Sıfır tolerans dönemi

Teknik alanda direktif veren sadece bir kişi olacağını söyleyen Hugh Dallas, "Bu kuralları katı bir şekilde uygularken, oyunun tutkusunu kaybettirmek istemiyoruz. Amacımız direktifi veren kişinin sadece bir kişi olması. Teknik direktör direktif verirken o alanda ayakta sadece bir kişi olmalı. O yerine oturduğunda yardımcısı ayakta olabilir. Tek bir kişi olacak. Bu sadece Türkiye'de değil tüm üye ülkelerde bu şekilde uygulanacak" dedi. 

Oyunun içindekileri sorumluluk almaya davet eden Dallas, "Teknik alandaki kişiler kesinlikle sorumlu davranmalı. Aksi olduğunda dördüncü hakem iletişim sistemi üzerindeh hemen hakemi bilgilendirecek. Bu tamamen Türk futbolunun imajını korumakla ilgili bir durum. Bu bağlamda kesinlikle sıfır tolerans gösterilecek. Hakemlerimiz güçlü, yılmaz, tutarlı ve cesur bir tutum sergileyecekler. Artık saygı göstermenin tam zamanı" açıklamasını yaptı. 

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image