1 yıl önce
Çetin Katırcıoğlugil 1957 yılında Gaziantep’te doğdu. Çok küçük yaşlarda tanıştı futbol topu ile. Uzun yıllar Akyolspor, Özşehreküstü ve Şehreküstü takımlarında forma giydi. 1979 yılında aktif futbolculuk hayatına nokta koydu. Genç yaşlarda idarecilik yaptı. 20 yıl Şehreküstü takımının idareciliğini yaptı. Sonra Büyükşehir Belediyespor ve Gaziantepspor takımlarında yönetici olarak görev aldı.
HER SEMTİN BİR SAHASI VARDI
Eskiden her semtin bir sahası vardı. Kırkayak, Karşıyaka, Perilikaya, Batur, Kavaklık başta olmak üzere birçok saha vardı. Bu nedenle futbolcular da çok kolay yetişirdi. Futbol oynayanlar onun zorlukları ile mücadele ederdi. Futbol bir sevdaydı o zamanlar. Para ön planda olmazdı. O nedenle çok büyük futbolcular yetişirdi. Şimdiki gibi parası olanın uğraştığı bir iş değildi. Çetin Katırcıoğlugil de o dönemlerde yetişti.
TÜM FORMALARI KENDİSİ YIKADI
Çetin Katırcıoğlugil öylesine futbol sevgisi ile doluydu ki, idarecilik yaptığı dönemlerde dahi çok büyük fedakarlıklar yapardı. Sahalar topraktı. Bir de yağış oldu mu, her tarafları çamur olurdu. Yine bir maç sonrası formalarının her tarafı çamur olmuştu. Bir hafta sonra yeni bir maça çıkacaklardı. Ancak hepsi çamurlu bir halde duruyordu.Oyuncularına çamurlu forma giydirmeye gönlü razı olmadı ve alıp hepsini eve götürdü. Banyoya girdi ve tüm çamurlu formaların hepsini kendi eliyle yıkayıp odasına astı. Ertesi gün formaların nemi nedeniyle ailece hasta oldular. Hasta da olsa oyuncularına tertemiz forma giydirmenin mutluluğunu yaşadı Katırcıoğlu.
UNUTAMADIĞI ANISI
1975 yılında Akyolgücü ile Beykoz oynuyordu. Şampiyonluk maçıydı. Beykoz’da Musa Kerkez vardı. Bir pozisyonda Musa Kerkez kaleci Çetin ile karşı karşıya kaldı. Tam vole vuracaktı. müdahele etti. Orada oluşan pozisyonda Musa Kerkez’in ayağı kırıldı. Çok üzülmüştü Çetin Katırcıoğlugil. Bir futbolcunun ayağının kırılmasına sebep olması yıkmıştı adeta onu. Şimdi dahi aklına geldikçe hüzünleniyor Çetin Katırcıoğlugil.
NEREDE O ESKİ TAKIMLAR
Çetin Katırcıoğlugil’in oynadığı dönemlerde mahalli takımlar dahi bir profesyonel takım gibi analiz yapardı. Tüm futbolcular biraraya gelir ve 90 dakikanın analizlerini yapardı. Şimdiki amatör takımlar dahi böyle bir uygulama yapmıyor. Mahali takımların dahi futbola verdiği önem, o dönemlerde futbol sevdasının ne kadar üst düzeyde olduğunu gözler önüne seriyor.
İDARECİ OLARAK BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU
Çetin Katırcıoğlugil, daha çok idareci olarak ön plana çıktı. Şehreküstü’de tam 20 yıl idarecilik yaptı. Hayatını adadı adeta. Daha sonra 4 yıl boyunca Büyükşehir Belediyespor idareciliği ve futbol şube sorumluluğu yaptı. 2005 yılında Gaziantepspor’un yönetimine girdi. Yıllarca Gaziantep futbolunun kalkınması için uğraş verdi. Birçok futbolcunun yetişmesinde büyük emekleri oldu.