Arama

Mustafa Teke Yazdı.. ELEK ALTI...

1 ay önce


Mustafa Teke Yazdı.. ELEK ALTI...
ad image
ad image

Bugün aslında futbolu, sporu ve transferleri bir kenara koyarak anlatacaklarımı Antep Ağzıyla anlatmak istiyorum.. Bizim Gaziantep'te Elek Altı derler.. 

Nedir elek altı?

Bitki tohumlarının elenmesi sırasında, elekten alta geçen, genelde yemlik olarak kullanılan kırık, zayıf taneler. Bu taneler artık zayıf olduğu için, işe yaramadığı için eleğin altına düşerler.. Eh.. kendi akranları arasında da iş görmez hale gelince mutlaka eleğin altında kalır ve yem olarak kullanılırlar.. 

Tabi, inanılmaz paranın verilip alındığı bu tohumlar ekildiğinde ne çıkar bilemiyoruz.. Hani deriz ya; "Kesilmemiş karpuz" diye.. Aynen öyle oldu.. Aldığınız tohumlar ne çıkarır bilemiyorum ama elek altı olmaması için dua eder binlerce insan.. Çünkü, herkesin gözü ve gönlü herşey iyi olsun diye.. Ama alınan tohumların çoğu elek altı çıkarsa vay halimize.. Onun için sabırla bu tohumların nasıl çıkacağını ve neler olacağını bekliyoruz.. Elek altı gibi gözüken alınanlar umarım bizi yanıltırlar..  Anlayana.. 

 

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image