Arama

Flaş.. Flaş.. Gaziantep FK kasasını dolduruyor

6 ay önce

Gaziantep FK’nın kasasına 86,5 milyon girecek.

Flaş.. Flaş.. Gaziantep FK kasasını dolduruyor
ad image
ad image

beIN Media Group'un kazandığı Süper Lig yayın ihalesinde ödeme planı açıklandı. Buna göre kulüplerin kasasına girecek rakamlar da belli oldu.

GELİR DAĞILIMININ KISTASLARINI KULÜPLER BİRLİĞİ BELİRLEYECEK

Yeni ihale sonucu 182 milyon dolara yükselen yayın gelirinin takımlara, federasyona ve alt lige ne şekilde dağıtılacağına Kulüpler Birliği karar verecek.

Son 7 sezondur yayın gelirinin paylaşımında, önce federasyona yüzde 4 ve alt liglere yüzde 18’lik dilim ayrılıyor. Kalan meblağ ise şöyle dağıtılıyordu: Yüzde 37’si Süper Lig ekiplerine katılım bedeli olarak eşit şekilde 

Yüzde 46’sı takımların performansına göre 

Yüzde 11’i geçmiş yıllarda şampiyonluk yaşayan kulüpler arasında 

Yüzde 6’sı sezon sonunda ilk 6’ya giren takımlar arasında pay ediliyor. 

Gaziantep FK ne kadar alacak?

Kulüpler Birliği, yayın geliri dağılımında herhangi bir değişikliğe gitmezse takımların kazancı yüzde 113 ila 141 oranında artacak.

Süper Lig ekiplerinin her biri, yeni sezonda döviz kurunda bir artış yaşanmasa dahi katılım bedeli olarak en az 86,5 milyon lirayı kasasına koyacak. Takımlar alacakları her galibiyette 5,98 milyon lira, her beraberlikte ise 2,99 milyon lira kazanacak. Bu rakam Gaziantep FK için de geçerli. 

Geçmiş yıllarda şampiyonluk yaşayan kulüpler, her bir şampiyonluk için 7,18 milyon liralık ödülün sahibi olacak. Sezon sonunda şampiyonluğa uzanacak ekibin şampiyonluk primi ise 86 milyon lira.

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image