Arama

Dünya Kupası'nda son 16 heyecanı! 16 eşleşmeleri belli oldu! Messi ile Mbappe'nin rakibi kim?

1 yıl önce

2022 Dünya Kupası heyecanı tüm hızıyla devam ediyor... Messi ile Mbappa rakip oluyorlar. Dünya Kupası heyecanı ise son 16 eşleşmeleriyle devam edecek.

Dünya Kupası'nda son 16 heyecanı! 16 eşleşmeleri belli oldu! Messi ile Mbappe'nin rakibi kim?
ad image
ad image

2022 Dünya Kupası heyecanı tüm hızıyla devam ediyor... Gruplarda son maçlara geçilirken, A, B, C, D, E ve F Grupları'nda sıralamalar belli oldu. Böylece ilk son 16 turu eşleşmeleri de resmileşti. Messi'li Arjantin ile Mbappe'li Fransa'nın yanı sıra turnuvanın favorilerinden İngiltere'nin de rakipleri netleşti. Almanya ve Belçika gibi devlerin elendiği organizasyonda sürpriz sonuçlarla ilginç eşleşmeler de ortaya çıktı. İşte detaylar...
Ev sahibi Katar'ın yer aldığı A Grubu'nda ikinci karşılaşmalar sonucunda turnuvaya veda eden ilk ülke belli olmuştu. Katar düzenlediği turnuvaya veda etmiş ve Dünya Kupası'na en erken veda eden ev sahibi olarak kayıtlara geçmişti.

Valencia'lı Ekvador elendi

A ve B Grubu'nda 3. maçlar tamamlandı ve son 16 bileti alan takımlar resmileşti. A Grubu'nda Fenerbahçeli Enner Valencia 3 maçta 3 gole katkı sağlasa da Ekvador'la son maçta Senegal'a 2-0 kaybedince son 16 bileti alamadı. Katar'ın son sırada yer aldığı grupta Hollanda ile Senegal üst tura çıktı.

İngiltere rahat turladı

B Grubu'nda ise 3. maçlar sonucunda her şey resmileşti. İngiltere, Galler'i 3-0 yenerek favori olduğu grubu zirvede bitirdi. Kazananın son 16 turuna çıkacağı maçta ABD de İran'ı tek golle 1-0 devirdi ve ikinci olarak üst tur hakkı kazandı.
30 Kasım'da da 18.00 maçları C Grubu'nda oynandı, İki maçtan da sürpriz sonuçlar çıktı. Tunus, son Dünya şampiyonu Fransa'yı, Avustralya da güçlü rakibi Danimarka'yı 1-0'lık skorlarla geçti. Fransa ve Avustralya 6'şar puanla son 16 biletini alırken, Tunus ile Danimarka kupaya veda etti.

Arjantin rahat geçti

22.00 karşılaşmaları ise D Grubu'ndaydı. Arjantin ile Polonya dev randevuya çıktı, Tangocular sahadan 2-0 galip ayrıldı. Grubun diğer karşılaşmasında ise Meksika, Suudi Arabistan'ı 2-1 devirdi. Arjantin ile Polonya el el gruptan çıkarken, Meksika ile Suudi Arabistan da el ele turnuvaya havlu attı.

Dünya üçüncüsü gruptan çıkamadı

1 Aralık'ta ise devler sahneye çıktı, kapışmalar nefes kesti. 18.00 seansında F Grubu karşılaşmaları oynandı. Fas, 2. maçlar sonunda kupaya veda eden Kanada ile kozlarını paylaştı. Son Dünya Kupası ikincisi Hırvatistan ise üçüncüsü Belçika ile karşılaştı. Fas, Kanada'yı 2-1 yendi, Hırvatistan-Belçika maçı golsüz eşitlikle bitti. Böylece 'altın jenerasyon' olarak lanse edilen Belçika turnuvaya grup aşamasında veda etti.

Sürpriz lider!

Bir sürpriz de 22.00 seansında yaşandı. 'Ölüm Grubu' olarak nitelendirilen E Grubu'nda Japonya-İspanya, Kosta Rika-Almanya karşılaşmaları oynandı. İlk maçta Almanlar'ı deviren Japonlar, İspanyollar'ı da yıktı. Kosta Rika ise 2-1 öne geçtiği maçta Panzerler'e 4-2 mağlup oldu. Her gol sonrasında ihtimal hesaplarının yaptığı grupta Japonya lider, İspanya ise Almanya'nın averajla önünde ikinci sırada çıktı. Panzerler 2018'den sonra 2022'de de grup aşamasında Dünya Kupası'na veda etti. Kosta Rika da bir an gruptan çıkma şansı yakalasa da elenen diğer ülke oldu.

Katar'dan iki ilk!

Katar ayrıca Senegal'e de kaybederek ikinci maçında turnuvaya veda eden ilk ev sahibi ülke olarak tarihe adını yazdırdı.
2022 Dünya Kupası bir ilke daha imza atacak. FİFA, 2022 Dünya Kupası E Grubu’nda 1 Aralık Perşembe günü oynanacak olan karşılaşmaları yönetecek hakemleri açıkladı.

Frappart tarihe geçecek

Al Bayt Stadı'nda TSİ 22.00'de başlayacak olan Kosta Rika-Almanya maçını Fransız kadın hakem Stephanie Frappart yönetecek. Öte yandan Frappart’ın yardımcılığını kadın hakemler Neuza Back ve Karen Diaz üstlenecek. Böylece ilk kez bir kadın hakem Dünya Kupası tarihinde görev yapmış olacak.

Milli Takımımız'ın maçını da yönetmişti

A Milli Futbol Takımımız'ın, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta 14 Haziran'da Litvanya ile İzmir'de oynadığı karşılaşmada da Frappart düdük çalmıştı.


Etiketler : Dünya Kupası Katar Almanya Arjantin Meksika Suudi Arabistan Messi Ronaldo Mbappe İran Belçika Japonya Polonya
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image