Arama

Basketbol Avrupa'da Türk takımlarının gecesi oldu

1 yıl önce

Basketbol Avrupa'da Türk takımları adeta destan yazdı. Gecede Gaziantep, Bursaspor ve Darüşşafaka rakiplerini mağlup etmeyi başardı.

Basketbol Avrupa'da Türk takımlarının gecesi oldu
ad image
ad image

Basketbolda adeta tarih yazan Türkiye, üç önemli takımımızla gurur duydu. FruttiExtra Bursaspor, Gaziantep Basketbol ve Darüşşafaka, çıktıkları EuroCup, FIBA Şampiyonlar Ligi ve FIBA Avupa Kupası maçlarını kazandı.

Bu gece üç farklı Avrupa arenasında Türk temsilcileri sahne aldı. EuroCup’ta FruttiExtra Bursaspor, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Darüşşafaka ve FIBA Avrupa Kupası’nda Gaziantep Basketbol geceyi galibiyetle noktaladı.

Gaziantep rakibine fark attı

FIBA Basketbol Avrupa Kupası B Grubu karşılaşmasında Gaziantep Basketbol, Belçika ekibi Antwerp ile Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda karşılaştı. Maç, temsilcimizin 82-63 üstünlüğü ile noktalandı. Gaziantep 2’de 2’lik derecesi ile grupta zirveye yerleşirken, Antwerp ilk mağlubiyetini aldı.

kptes38[1].png-i63510a904a57a.png

Bursaspor sezona tam gaz girdi

EuroCup A grubunda FruttiExtra Bursaspor ve Joventut Badalona, Tofaş Nilüfer Spor Salonu’nda karşılaştı. Mücadeleden 81-72'lik üstünlükle ayrılan temsilcimiz, grupta ikinci maçını da kazandı. Rakip Joventut Badalona ise ilk mağlubiyetini aldı.

Derek Needham dikkat çekti

Karşılaşmanın yıldızı, attığı 5 üçlükle beraber İspanyol ekibin potasına 24 sayı gönderen Derek Needham oldu. Ona, milli oyuncularımız Onuralp Bitim 18, Yiğitcan Saybir 11 sayı ile eşlik etti.

Darüşşafaka hasreti sona erdirdi

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda temsilcimiz Darüşşafaka, Volkswalgen Arena’da Danimarka takımı Bakken Bears’ı konuk etti. Karşılaşmadan 80-66 galip ayrılan Daçka, böylelikle 2. maçında galibiyetle tanışmış oldu.

Dotson’dan göz kamaştıran performans

Gaziantep Basket’in NBA patentli oyuncusu Damyean Dotson, Antwerp potasına 19 sayı gönderirken, 3 ribaunt ve 3 asist yaptı. Amerikalı forvet Leyton Hammonds da attığı 16 sayı ile galibiyetin mimarlarından oldu.

Mustafa TEKE

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image