Arama

TFF, 2023-24 Süper Lig'de Yabancı kuralını açıkladı

11 ay önce

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-24 Süper Lig sezonunda yabancı kuralının 8+3 olarak uygulanacağını açıkladı. Yeni sezonda takımlar 8+3 yabancı oynatabilecek.

TFF, 2023-24 Süper Lig'de Yabancı kuralını açıkladı
ad image
ad image

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2023-24 Trendyol Süper Lig sezonunda yabancı kuralının 8+3 olarak uygulanacağını duyurdu.

 

TFF'den yapılan açıklamada, "TFF Yönetim Kurulu'nun 11.07.2023 tarih ve 02 sayılı toplantısında alınan kararla 2023-2024 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü kabul edilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

 

2023-2024 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü

 

 

MADDE 4 - MÜSABAKA İSİM LİSTESİ

(1) Müsabaka isim listeleri, en fazla 21 futbolcudan, yukarıda belirtilen koşullar ve aşağıdaki usule göre oluşturulur.

a) Kural olarak sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 8’inin bulundurulması koşulu ile müsabaka isim listesine yukarıda Futbolcu Uygunluğu başlıklı maddenin 1. fıkrasında belirtilen en fazla 14 futbolcu yazılabilir. Buna ilaveten kulüpler, yukarıda Futbolcu Uygunluğu başlıklı maddenin 2. fıkrasında belirtilen ilave 2 futbolcudan en fazla 1’ini daha Müsabaka İsim listesine yazabilir ve sahada müsabakaya devam eden kadroda bulundurabilir.

b) Müsabaka isim listesinde 15’inci yaş gününe denk gelen sezon ile 21’inci yaş gününe denk gelen sezonlarda kesintili veya kesintisiz en az 1 sezon veya 12 ay kulüpte yetişmiş 01.01.2001 ve daha sonra doğmuş bir futbolcunun bulundurulması zorunludur. Kulüpler tarafından bu şartlara uygun futbolcuların müsabaka isim listesine yazılmaması halinde müsabaka isim listesi yazılmayan futbolcu kadar eksik verilir; aynı zamanda ilgili kulüpler hakkında talimatlara aykırılık sebebiyle disiplin işlemi yapılır.

 

c) Müsabaka isim listesinde yukarıda A Takım Listesi başlıklı maddenin “c” ve/veya “d” bentlerinde belirtilen futbolculardan en az 2 futbolcunun bulundurulması zorunludur. Bu futbolculardan birinin 01.01.2001 ve daha sonra doğmuş olması halinde (b) bendindeki koşul yerine getirilmiş kabul edilir. Kulüpler tarafından bu şartlara uygun futbolcuların müsabaka isim listesine yazılmaması halinde müsabaka isim listesi yazılmayan futbolcu kadar eksik verilir; aynı zamanda ilgili kulüpler hakkında talimatlara aykırılık sebebiyle disiplin işlemi yapılır.

 

 

MADDE 2 - A TAKIM LİSTESİ

 

 

(1) Kulüpler aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde resmi müsabakalara iştirak edecek profesyonel futbolcularının A Takım Listesini Federasyona ibraz etmek zorundadır:

 

a) A Takım Listesi en fazla 30 futbolcudan oluşur.

b) A Takım Listesinde yer alacak en az 14 futbolcunun, Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu olması zorunludur. Bununla birlikte listeye yazılmasına izin verilen yabancı uyruklu futbolcular dışında A Takım Listesine yazılacak tüm futbolcuların Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip olması zorunludur.

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image