Arama

Okan Buruk, Galatasaray'da bir ilke imza atıyor

1 yıl önce

Kritik Alanya virajını da 4-1 gibi farklı bir skorla geçen Galatasaray şampiyon yaparsa Okan Buruk da teknik direktör olarak sarı kırmızılılarda tarihi bir ilke daha imza atacak.

Okan Buruk, Galatasaray'da bir ilke imza atıyor
ad image
ad image

Galatasaray, hükmen galip geleceği Atakaş Hatayspor maçı dışarıda tutulduğunda son 6 haftasına girdi. Sarı kırmızılı ekip Okan Buruk yönetiminde koşar adım 23. şampiyonluğuna koşuyor. Buruk, mutlu sona ulaşırsa, bir ilke daha imza atacak.

14 maçlık galibiyet serisiyle tarih yazdı

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, bu sezon 14 maçlık bir galibiyet serisine imza atarak, Süper Lig rekorunu ezeli rakiplerinden bir olan Beşiktaş'ın elinden aldı. Ligdeki en uzun galibiyet serisi artık sarı kırmızılı ekibin elinde.

Bunu başaran bir teknik direktör yok

Okan Buruk, Galatasaray'ı sezon sonunda şampiyon yaparsa, Süper Lig'de daha önce bir takımı şampiyon yaptıktan sonra bunu başaran ilk teknik direktör olacak. 2019-2020 sezonunda Medipol Başakşehir ile Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan Okan Buruk, Galatasaray'ı da şampiyon yaparsa bir ilke daha adını yazdıracak. Çünkü Buruk'tan önce ligde başka takımı şampiyon yaptıktan sonra Galatasaray ile mutlu son gören bir hoca yok.

Terim'in tüm şampiyonlukları Cimbom'da

Bugüne kadar elde edilen 22 şampiyonluğun 8'inde Fatih Terim'in imzası var. Kulüb en çok şampiyonluğu kazandıran "İmparator" lakaplı teknik adam, ligde Cimbom dışında bu başarıyı başka bir takımla yaşamadı. Terim, teknik adamlık kariyerinde Galatasaray'dan Ankaragücü ve Göztepe'yi çalıştırmıştı.

Denizli önce Galatasaray'da şampiyon oldu

Galatasaray'ın "Baba" lakaplı bir başka efsanesi Gündüz Kılıç, da kulübe iki şampiyonluk kazandırdı ama onun da ligde başka bir takımla şampiyonluğu bulunmuyor. Mustafa Denizli, hoca olarak ilk şampiyonluğunu Galatasaray'da yaşadı. Denizli, Cimbom'dan sonra Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta da şampiyonluk yaşadı. 

Hamzaoğlu ve Güler sadece Aslan'la 

Bir diğer yerli ve şampiyonluk yaşayan teknik adam da Hamza Hamzaoğlu. O da Galatasaray'a geldiğinde başka bir takımda teknik direktör olarak şampiyonluk yaşamış değildi. Kariyerindeki ilk ve tek şampiyonluğu Galatasaray Teknik Direktörü olarak kayıtlara yazdırdı. Feldkamp'ın sağlık sorunları nedeniyle ayrılmasından sonra son 6 haftada takımı yöneten Cevat Güler'in başka bir takımla daha önce böyle bir başarısı bulunmuyor.

Yabancılardan da bunu başaran yok

Yabancı teknik direktörlerden Tomislav Kaloperovic, Süper Lig'de ilk şampiyonluğunu Galatasaray ile elde etti. Daha sonra Fenerbahçe'yi de ligde şampiyon yaptı.Mircea Lucescu da Süper Lig'deki ilk şampiyonluğunu önce Galatasaray ile yaşadı. Ardından aynı başarıya Beşiktaş ile ulaştı. Cimbom ile şampiyonluk yaşayan diğer yabancılar Brian Birch, Jupp Derwall, Karl-Heinz Feldkamp, Reiner Holmann ve Eric Gerets, ligimizde başka takımlarla mutlu son görmedi. Zaten Feldkamp dışında başka takım çalıştıran da olmadı. Alman hoca Beşiktaş'ta da görev almıştı.

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image