Arama

MHK'da neler oluyor? Lala Orta hakemlere baskı mı yaptı?

1 yıl önce

Galatasaray-Kasımpaşa maçında Ryan Donk'un Nicolo Zaniolo'yu ittiği pozisyonla ilgili hakem yorumcularına baskı yapıldığı ve yayıncı kuruluşa VAR Merkezi'nden özel bir görüntü gönderdiği iddia edilen MHK Başkanı Lale Orta, geçtiğimiz günlerde yazılı bir açıklama yapmış, "Bu iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur." ifadelerini kullanmıştı. Orta, canlı yayında suskunluğunu bozarak hakkındaki iddialara yanıt verdi.

MHK'da neler oluyor? Lala Orta hakemlere baskı mı yaptı?
ad image
ad image

Süper Lig'İn 25. haftasında Nef Stadı'nda oynanan Galatasaray-Kasımpaşa maçında Ryan Donk'un Nicolo Zaniolo'yu ittiği ve hakem yorumcularının "Kırmızı kart olmalıydı" dediği pozisyon için MHK Başkanı Lale Orta'nın yayıncı kuruluşu arayarak, "Yorumlarınızı tekzip edin" diye baskı yaptığı, VAR odasından başka bir görüntüyü yayıncı kuruluşa gönderdiği iddia edilmişti.

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Umarım Lale Orta hakkındaki iddialar doğru değildir" derken, günlerdir beklenen açıklama gelmiş, MHK Başkanı Orta, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:


'UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR!'
"Yayıncı kuruluş yorumcularına baskı yapıldığı, müsabaka özet görüntülerine pozisyon ekletilmek istendiği, maçlar sırasında VAR Merkezi’ne girildiği belirtilen iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bahsi geçen pozisyonu farklı açıdan ve daha net şekilde değerlendirme imkanı sağlayan yayıncı kuruluşa ait görüntü hakkında beIN Sports yetkilileri ile iletişim kurulmuştur ve söz konusu pozisyon ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amaçlanmıştır."


'VAR MERKEZİNE GİRİLMEDİ, GİRİLMEYECEK'
"Maçlardan alınan görüntüler kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla kullanılmaktadır. Tüm görüntüler, yayıncı kuruluşta yayınlamak üzere hazırladığımız ’Kuralına Göre’ programını hazırlamak için MHK’nin kullanım yetkisindedir. Maçlar sırasında asla VAR Merkezi’ne girilmemiştir. Girilmeyecektir. Amacımız kuralları kulüplere ve futbolseverlere tam ve doğru açıklamaktır."


SUSKUNLUĞUNU BOZDU
VAR ve hakem kararlarına ilişkin tartışmalar sürerken MHK Başkanı Lale Orta, TRT SPOR’da yayınlanan Stadyum programında gündemdeki tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.


"GÜNDEMİN ÖNÜNE OTURMAK HİÇ İSTEMEDİM"
Gündemin en önüne oturmayı hiç istemediğini vurgulayan Orta, "Yapımda böyle bir şey yok. İletişimden yanayım. Neden böyle bir konu çıktığını bilmiyorum. Donk pozisyonunda, televizyonda pozisyonun kırmızı kart olması gerektiği söylendi. Hakemlerden aldığım bilgide Donk'un ayağa basmadığını öğrendim. Böyle bir olayın farklı bir açıdan kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini, kamuoyunun gerçeği bilmesini istedim. Asla bir kulübe manipülasyonum olamaz. Gösterilmeyen pozisyonun gösterilmesini istemek nasıl manipülasyon olabilir?" dedi ve ekledi:


"HİÇBİR PROGRAMA BASKI YAPMADIM"
"Buradaki sorun kart değil. Gösterilmeyen açıyı, o pozisyonun o açıdan gösterilmesi gerektiğini ve bazı düzeltmelerin yapılması gerektiğini düşündüm. Hiçbir şekilde bir programa asla baskı yapmadım. Bu bana asla yakışmaz. Adaleti savunan bir insanım. Herkes için şeffaflık diyorum. Eğer başka bir maçta, başka bir görünmeyen pozisyon olursa aynı şekilde davranırım."


"POZİSYONLARI DİNLEYİP NOTLAR ALIYORUM"
"Bütün hakemleri takip ediyoruz. Maç izleme ekibimiz önemli pozisyonları gönderiyor. Bunlar zaten beIN Sports'un görüntüleri. Her hafta bütün önemli pozisyonları detayları ile inceleyerek hakemlerin gözlemci raporları ile karşılaştırarak yeni haftaya başlıyoruz. Dinlemem gereken pozisyonları dinleyip notlar alıyorum. Hakemlerimizin hakkını savunmak zorundayız."

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image