Arama

Memur maaş zammı ne zaman belli olacak! İşte o tarih…

6 ay önce

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merakla beklenen aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da açıklayacak.

Memur maaş zammı ne zaman belli olacak! İşte o tarih…
ad image
ad image

Bu veriler, memur ve emeklilerin maaş artış oranlarını da belirleyerek yeni bir dönemin kapılarını aralayacak.

TÜİK'in kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,28 artış gösterdi. Temmuz-kasım döneminde ise tüketici fiyatlarında yüzde 33,66'lık bir artış yaşandı. Bu veriler, maaşlara yansıyan enflasyon farkı tartışmalarını gündeme taşıdı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 2024-2025'teki memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına dair toplu sözleşmeye ilişkin kararını açıkladı. Buna göre, 2024'ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15'e ilave olarak enflasyon farkı oranında zam yapılacak. Bu durum, memur, sözleşmeli ve memur emeklilerinin maaşlarına etki edecek.

Açıklanan enflasyon farkı ve zam oranlarına göre, memur, sözleşmeli ve memur emeklileri maaşlarını 15 Ocak'ta zamlı olarak alacak. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu yılın son 6 aylık enflasyon oranında zamlı alacaklar. Bu gelişme, ülke genelindeki milyonlarca çalışan ve emekli vatandaşı yakından ilgilendiriyor.

 

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image