Arama

Mehmet Büyükekşi: "TFF 1. Lig'e Akademi Zorunluluğu Getireceğiz"

1 yıl önce

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF'nin de ana paydaşı olduğu 'WinterLeague Convention hosted by Antalyaspor' (WL Convention)'da konuştu.

Mehmet Büyükekşi: "TFF 1. Lig'e Akademi Zorunluluğu Getireceğiz"
ad image
ad image

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF'nin de ana paydaşı olduğu 'WinterLeague Convention hosted by Antalyaspor' (WL Convention)'a katıldı.
Mehmet Büyükekşi, dünya futbolunun önde gelen isimlerini bir araya getiren, 50'den fazla spor profesyoneli konuşmacının, üç ana forum başlığı altında, bilgi, deneyim ve güncel konuları 500'den fazla katılımcı ile paylaştığı WL Convention 2023'ün açılışında bir konuşma yaptı.

"Futbolun, ülke ve şehirlerin ekonomisine katkısı inanılmaz boyutlara ulaştı"
TFF Başkanı, ulusal ve uluslararası spor profesyonellerini bir araya getirerek büyük bir sinerji yaratan etkinliğin ana paydaşı olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, "Dünyanın en popüler spor dalı şüphesiz ki futbol. Ve futbolu günümüzde, sadece bir spor olarak tanımlamak yeterli değil. Milyonlarca dolarlık yayın gelirleri, sponsorluk ve reklam anlaşmaları, maç günü gelirleri, futbolcu sözleşmeleri ve etkileşimde bulunduğu yan sektörler ile futbol, endüstriyel bir iş koluna dönüştü. Bu sayede futbolun, hem ülke ekonomisine hem de şehirlerin ekonomisine katkısı inanılmaz boyutlara ulaştı." dedi.

"TÜİK ile yapacağımız işbirliği ile futbol turizmi için yol haritamızı oluşturacağız"
Ülkelerin artık turizm hedeflerini belirlerken futbol turizmine büyük bir ağırlık vermeye başladığını kaydeden Büyükekşi, "Bir futbol karşılaşmasını izlemek için yurt dışından ve yurt içinden gelen taraftarlar, basın mensupları; sadece ulaşım ve konaklama harcamaları yapmıyor. Aynı zamanda alışveriş yapıyor. Müzelerimizi, tarihi ve turistik yerlerimizi ziyaret ediyor. Türk mutfağının lezzetini tadıyor. İnsanımızın misafirperverliğini görüyor. Bu sayede futbol, ülkemizin tanıtımına da büyük katkılar sağlıyor. Ancak, biz bu verileri tam olarak göremiyoruz. Ülkemizde TÜİK; turizm verilerini spor, eğitim ve kültür başlığında açıklıyor. Her zaman söylediğimiz bir şey var: Ölçmediğin şeyi yönetemezsin. Ölçmek için elimizde resmi bir veri yok. Kamp için, eğitim için Türkiye'ye gelen takımların Yaptıkları harcamaları görmek istiyoruz. Bunun için önümüzdeki dönemde TÜİK ile görüşerek spor ve futbol verilerinin ayrı sınıflandırılmasını talep edeceğiz. Elde edeceğimiz verilerle bu alanda yol haritamızı oluşturacağız." şeklinde konuştu.

"TFF 1. Lig'e akademi zorunluluğu getireceğiz"
TFF olarak altyapıya büyük önem verdiklerinin altını çizen Mehmet Büyükekşi, "Futbol Akademisi Projesini hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem ülkemizdeki kulüplerin hem de Avrupa'nın en önemli liglerinin takımlarının ve milli takımlarının altyapılarında yapacağımız incelemelerle ülkemize uygun melez bir altyapı modeli oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda önümüzdeki hafta Hollanda'ya gidiyoruz. Yurtiçinde ise incelemelere Süper Lig kulüplerimizle başladık. Kulüplerimizin tesislerini geziyor, altyapı çalışmaları hakkında bilgiler alıp, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Şu ana kadar Trabzonspor, Bitexen Giresunspor, 1461 Trabzon, Altınordu, Galatasaray, Fraport TAV Antalyaspor, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş futbol kulüplerini ziyaret ettik. Bugün öğleden sonra da yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Alanyaspor'a alt yapı ziyareti gerçekleştireceğiz. Önce altyapı antrenörü eğitimiyle başlayacağımız projemizde, gelecek sezon Süper Lig'e ondan sonraki sezon ise TFF 1. Lig'e akademi zorunluluğu getireceğiz." dedi.

"Futbol Akademisi projesiyle futbolumuzun gelişiminin önünü açmış olacağız"
Bazı kulüplerin tesis olarak çok iyi sevideyken bazı kulüplerimizin tesislerinin yeterli olmadığını kaydeden Büyükekşi, "Tüm kulüplerimizi tesis olarak birbirine yakın bir seviyeye getirmek istiyoruz. Yetenekli ve başarılı futbolcular yetiştirecek hale getirerek, kendi öz kaynaklarına eğilmelerini amaçlıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda; her yıl hem kulüplerimizin A takımlarına en az iki futbolcu kazandırmayı, hem de milli takımlara her yaş kategorisinde geniş futbolcu havuzu oluşturmayı sağlarsak futbolumuzun gelişiminin önünü açmış olacağız. Futbol Akademisi projesi ile yüksek paralar ödeyerek yapılan yabancı futbolcu transferine bağlı geçici başarılar yerine, kendi yetiştirdiği futbolcusu ile başarılar kazanan ve oyuncuları yüksek katma değer ile yurt dışına transfer ederek büyük ekonomik gelir sağlayan, sürdürülebilir bir futbol modeli oluşturmak istiyoruz. Diğer taraftan, Kulüplerimizin altyapıya ayırmaları gereken finansman konusu da masamızda. Hem Sayın Bakanımızın hem de Hazine ve Maliye Bakanımızın kıymetli destekleri ile kulüplerimize altyapı finansmanı konusunda ciddi kolaylıklar sunmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image