Arama

Katar'da oynanan Dünya Kupası'nda bir ilk! Takımlar 6 değişiklik yapabilecek

1 yıl önce

2022 Dünya Kupası maçları büyük bir heyecena sahne olurken FİFA'dan ilginç bir karar geldi. Dünya Kupası, maçlarda ciddi sakatlanmalara dair alınan yeni kuralların uygulanmasına da sahne oldu. Takımların 6. oyuncu değişiklik hakkı bulunuyor.

Katar'da oynanan Dünya Kupası'nda bir ilk! Takımlar 6 değişiklik yapabilecek
ad image
ad image

DÜNYA KUPASI'NDA BEYİN SARSINTISINA ÖNLEM

IFAB ve FIFA’nın uzun süredir gündeminde olan futbol sahalarında oyuncular için en tehlikeli sakatlık olan beyin sarsıntıları ve kafa yaralanmaları konusunda yapılan çalışmalar son aşamasına geldi. Kulüpler Dünya Kupası dahil, birçok turnuvada testler yapan FIFA, ilk olarak Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda takımlara bu tip sakatlıklarda ekstra oyuncu değişikliği hakkı tanıdı.

OCAK AYINDA YENİ GENELGE YAYINLANDI

UEFA da kafa sakatlıkları ve beyin sarsıntıları ile ilgili 2021 yılı Ocak ayında bir genelge yayınlayarak Avrupa’daki tüm federasyonlara ve kulüplere göndermişti. UEFA beyin sarsıntısında uygulanmasını istediği prosedür şu şekilde.

Etiketler : Katar Dünya Kupası FİFA UEFA Suudi Arabistan Fransa Hollanda Senegal Danimarka
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image