Arama

Günay Güvenç : Kuntz beni tanımıyor

1 yıl önce

Gaziantep Futbol Kulübü’nün istikrar abidesi başarılı file bekçisi Günay Güvenç, A Milli takım teknik direktöre Stefan Kuntz’a mesaj yolladı. Başarılı kaleci, “Kuntz, benimli ilgili kısa vadeli başarıları tanımam diyor. Demek ki, beni daha önce tanımıyordu, şimdide tanımıyor” dedi.

Günay Güvenç : Kuntz beni tanımıyor
ad image
ad image

Geçtiğimiz günlerde özel açıklamalarda bulunan ve kendisini anlatan Gaziantep Futbol Kulübü kaleci Günay Güvenç, özellikle milli takıma çağrılmaması konusunda ilginç tespitlerde bulundu. İşte başarılı file bekçisinin söyledikleri;

ÇOCUKLUĞUMA DAİR AKLIMA GELEN İŞ ŞEY TOP
"Çocukluğuma dair aklıma gelen ilk gelen şey top... Okula giderken, konsere giderken, misafirliğe giderken... Hep aynıydım. Kolumun altında hep bir top vardı. Hayatımda top olmayan bir gün dahi hatırlamıyorum. 7 yaşımda futbola başladım. Kaleci olarak başlamamıştım. Okulda ders aralarında 5 dakika tenefüs olurdu. 45 dakika ders boyunca o 5 dakika topumla buluşabilmeyi düşünürdüm hep. Futbolcu olabilmek büyük fedakârlıklar gerektiren bir şey. Çocukluğunuz, gençliğiniz... Her şeyden fedakarlık yapmak zorundasınız. Arkadaşlarınız gezerken, tatillerdeyken, eğlenirken siz hep çok küçük yaşlarda bir disiplin içinde yaşamalısınız. Sözün özü; benim hikayem yusyuvarlak bir toptan ibaret. Forvet olarak başladım ama kaleciliğe de yeteneğim vardı. Bir hafta forvet oynayıp 2 gol atıyordum, sonraki hafta kaleye geçip maç kurtarıyordum. Böyle ilginç bir hikayem var."

ALMANYA’DA A2 MİLLİ TAKIM HOCASI BENİ İZLEDİ
"Almanya'da oynarken A2 Milli Takımımız'ın hocası gelip beni izlemişti. Beğenmişti, Fransa'da bir turnuva vardı, oraya çağıracaktı. Turnuvaya iki hafta kala dirseğim çıktı. Benim için büyük bir hayaldi. Türkiye A Milli Takımı'nda oynamak. Ancak geri dönebilmem tam 9 ay sürdü. Yıkılmıştım... 9 ay sonra geri döndüğümde milli takım için yine geldiler. Bu kez Katar'da bir turnuva vardı. Oraya gittim. Gökhan Keskin hocam beni Beşiktaş 'a önermiş ve transferim gerçekleşti. Sakatlanmadan önce gitsem belki Fransa'daki turnuvaya, kötü oynardım ve unutulur giderdim. Ancak o sakatlık benim için aslında hayırlı bir şeymiş."

HAK ETTİĞİMDEN DAHA AZ İLGİ GÖRÜYORUM
"Kamuoyunda ilk kez bu kadar ismim kullanılıyor bu sezon. Benim için 'hak' kelimesi çok önemli. Dinimizde de ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ben bu sezon hak ettiğimden daha az ilgi gördüğümü düşünüyorum. Bunda takımla istediğimiz başarıyı elde edememenin de katkısı var mutlaka. Takım biraz daha yukarılara oynasa daha farklı olabilirdi belki. Ancak bu sezon özellikle son Milli Takım tercihlerinden sonra hakkımda çok güzel şeyler duyuyorum. Hak olarak ama o değeri görmediğimi düşünüyorum."

MİLLİ TAKIM POTASINA GİRDİM ÇAĞRILMADIM
"Daha önce Milli Takım için çağrılma potasına girmiştim. Çağrılmadım... Bu son kadroda olmamam beni hiçbir zaman bu kadar yaralamamıştı. Özellikle Stefan Kuntz'un bir cevabı var benle ilgili. 'Kısa vadede performans veren herkesi çağıramam' dedi. Bu demek oluyor ki Türkiye'ye gelmeden önce beni tanımıyordu, halen de tanımıyor. Çünkü ben burada 4.5 senedir 160 maç yapmışım. Bunların verileri de var. Sadece kurtarış yüzdem değil, topu oyuna sokma, oyun kurma ve daha birçok parametre. Orada da ilk 2'deyim. Herkes açıp bakabilir. Özellikle de bu periyotta Milli Takım’a verebileceğim birçok şey varken tecrübemle... Fazla detaya girmek istemiyorum ama özellikle maç Gaziantep'teyken çağrılmamak çok üzdü beni. Kadro açıklanmadan 2 gün adeta vakit geçmedi benim için."

GALATASARAY TARAFTARINDAN TEPKİ TOPLUYORUM
"Şu anda Gaziantep'in oyuncusuyum. Bu soru bu yüzden çok zor. Ancak şunu söyleyebilirim ki; bana en çok ilgiyi Galatasaray taraftarı gösteriyor. Galatasaray'ın stadında oynarken o kadar ıslık ve küfür yiyorum ama en sonunda çok güzel mesajlar alıyorum sosyal medyadan. Demek ki bir şeyleri doğru yapıyorum. Futbolda asla demem hiçbir zaman. Antep'te mutluyum. Bir hedefim var, en içten dileğimle onu burada yaşamak istiyorum ama ne kadar olacak o önemli. Ben açım, açım yani. Başarıya açım. Kendimi beğendiğim için değil ama kariyerimde hep bir hedefe gittim. O yüzden böyle hedefsizlik beni agresif yapıyor. Tabii ki kümede kalmak da bir hedef ama ben başarıya açım... İnşallah bunu da takımımızla göstereceğiz."

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image