Arama

Gözler Almanya'da! EURO 2024 başlıyor

1 hafta önce

EURO 2024 Almanya'da futbol şöleni bu gece saat 22.00'da oynanacak ev sahibi Almanya ile İskoçya arasında başlıyor.

Gözler Almanya'da! EURO 2024 başlıyor
ad image
ad image

Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024), yarın başlıyor. Turnuva, 14 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında sürecek. Şampiyona, Almanya'nın farklı şehirlerinde düzenlenecek. Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf olmak üzere 10 şehirde maçlar oynanacak. Toplam 24 takımın mücadele edeceği turnuvada, 31 gün boyunca 51 karşılaşma yapılacak. EURO 2024, 14 Temmuz'da oynanacak final maçıyla sona erecek.

AÇILIŞ MAÇI: ALMANYA-İSKOÇYA

Turnuvanın açılış karşılaşması, A Grubu'nda yer alan ev sahibi Almanya ile İskoçya arasında gerçekleşecek. Münih'teki Allianz Arena'da bu akşam TSİ 22.00’de başlayacak olan maç, Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin tarafından yönetilecek. Turpin'a yardımcı olarak Nicolas Danos ve Benjamin Pages görev alacak. F grubunda Portekiz, Çekya ve Gürcistan ile oynayacak olan A Milli takımımız ise ilk maçına 18 Haziran Salı günü Gürcistan ile çıkacaklar. Şampiyonanın başlamasıyla birlikte futbolseverler, heyecan dolu bir ay geçirecekler. Almanya’nın ev sahipliği yaptığı bu büyük organizasyon, dünya genelindeki futbol tutkunları için büyük bir heyecan kaynağı olacak.

A MİLLİ TAKIM EURO 2024'E HAZIR

 

EURO 2024’te F Grubu’nda mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımı, Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile karşılaşacak. Turnuvadaki ilk maçını 18 Haziran Salı günü Gürcistan’a karşı oynayacak olan Ay-yıldızlı ekip, bu önemli karşılaşma Almanya’nın Dortmund şehrinde gerçekleşecek. Milliler, gruptaki ikinci maçlarını ise 22 Haziran Cumartesi günü yine Dortmund’da Portekiz’e karşı oynayacak. Üçüncü ve son grup maçında ise 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg’da Çekya ile mücadele edecekler.

HALİL UMUT MELER, EURO 2024'TE

Avrupa'nın milli takımlar düzeyindeki en prestijli turnuvası olan EURO 2024’te, Türk hakem Halil Umut Meler de görev yapacak. Kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda düdük çalacak olan Meler, turnuvada görev alacak tek Türk hakem olacak. Meler’e bu önemli organizasyonda, yardımcı hakemler Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy eşlik edecek. VAR hakemi olarak ise Alper Ulusoy görev yapacak.

EURO 2024'TE 51 MAÇ OYNANACAK

 

EURO 2024’te toplam 24 takım yer alacak ve turnuva boyunca 51 maç oynanacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar ile en iyi 4 grup üçüncüsü, bir üst tura yükselecek. Grup maçları 26 Haziran’da sona erecek ve ardından 29 Haziran’da son 16 turu başlayacak. Turnuvada çeyrek final maçları 5-6 Temmuz tarihlerinde, yarı final karşılaşmaları ise 9-10 Temmuz tarihlerinde yapılacak. EURO 2024’ün şampiyonu, 14 Temmuz Pazar günü Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanacak final maçıyla belirlenecek.

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image