Arama

Gaziantepspor Cela Doğan Tesisleri'nin kaç metresi satıldı?

1 yıl önce

Yıllarca Gaziantep’i gerek Süper Lig’de gerekse Avrupa’da gururla temsil eden Gaziantep Futbol Kulübü’nün tesisleri olan Celal Doğan Tesisleri’nin yeri üç kez imara açılmasına rağmen iptal edilmişti. Ancak son kez Büyükşehir burayı ihaleye çıkarırken 5 Bin 400 metre karesinin satıldığı iddia edildi.

Gaziantepspor Cela Doğan Tesisleri'nin kaç metresi satıldı?
ad image
ad image

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantepspor tesislerini ihaleyle sattı. Alan Şirketlerden Öykü Enerji ve Sevinç İnşaatın vergi dairelerine ne kadar vergi ödediği merak konusu oldu.  

Açılan ilk iptal davasında mahkeme, bilirkişi raporlarına dayanarak tesislerin spor alanı olarak kalmasına karar verdi ve imar planını iptal etti. Belediye yeniden imar değişikliği yapınca ikinci kez iptal davası açıldı.

İKİ HAFTA ARAYLA İKİNCİ KEZ İHALE

Dava sürerken 15 bin 570 metrekarelik iki parsel satışa çıkarıldı. 10 Ağustos’ta yapılan ilk ihaleye dört firma katıldı ancak 15 bin 570 metrekarelik alan için yeterli teklif verilmediği için satış yapılamadı.

Bugün ise yeniden ihale yapıldı. Bu kez açık artırma usulüyle yapılan ihalede 5 bin 462 metrekarelik parseli 101 milyon 500 bin TL bedelle Öykü Enerji Limited Şirketi satın aldı. 6 bin 108 metrekarelik parseli ise 112 milyon 500 bin TL bedelle Yusuf Sevinç İnşaat Şirketi aldı. Satışı yapılan her iki parselin tamamı yeni imar planında konut alanı olarak geçiyor.

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image