Arama

Gaziantepspor'a haberi olmadan yönetici oldu, borçlu çıktı!

10 ay önce

Bir dönem Süper Lig'de mücacele eden ve borçtan dolayı Bölgesel Amatör Lig'e düştükten sonra kapatılan Gaziantepspor için ilginç iddia ortaya atıldı.

Gaziantepspor'a haberi olmadan yönetici oldu, borçlu çıktı!
ad image
ad image

 

Haberi olmadan yönetici oldu

Galip Ünlükara adında bir vatandaş kendisi ile birlikte 130 kişi dönemin kulüp başkanı tarafından liste dolması için kulüp yöneticiliğine isminin yazıldığını ve bu durumdan haberi olmadığını dile getirse de kulübün borçları yüzünden icra oldu. 

''Kulüp başkanı yönetici yazmış''

Konu hakkında açıklama yapan Ünlükara, ''Bir zamanlar Gaziantep Spor adında kentimizin spor kulübü vardı. Borç yüzünden kapanmış olan bu spor kulübün de benim de yönetici olduğumu söylüyorlar ama benim yönetici olduğumdan haberim yok. Öylesine yazmış beni o zamanki kulüp başkanı. Bu şekilde de sadece ben değil benimle birlikte 130 kişiden fazla isim için de aynı şeyler söyleniyor’’ dedi.

''100 bin TL borç geldi''

Galip Ünlükara, kendisine gelen İcra dosyasında 100 bin TL borcu olduğunu gördüğünü açıkladı. Ünlükara, ‘’Yönetici olarak yazıldığım süreç 2018 yılı Mayıs ve Temmuz aylarında 40-45 gün olarak gözüküyor. Kulüp kapanınca bizim olduğumuz gruba borç ödemesi için belgeler geliyor. Ödenecek miktar 100 bin lira olarak yazıyor gelen evraklarda. Yapılandırma yapıldığı zaman ise bu ödenek 50 bin liraya düşüyor.'' ifadelerini kullandı.

''2 bin 500 lirayı ödeyip bu sıkıntıdan kurtulun''

Ödenecek borçlardan sorumlu olmup olmadıklarına dair herhangi bir cevap alamadıklarını söyleyen Ünlükara, ''Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü de bizlere ‘50 bin lira olan borcu 20 kişi kendi aranızda bölerseniz 2 bin 500 lira oluyor. Bu 2 bin 500 lirayı ödeyip bu sıkıntıdan kurtulun’ dedi. Tamam ödeyelim diyoruz ama farklı bir yerden daha borç çıkarsa biz yine bu ödenecek tutardan sorumlu tutulur muyuz diye sorduğumuzda maalesef cevap alamıyoruz''

Gaziantepspor borcu yüzünden arabası hacizlik oldu

Galip Ünlükara, Gaziantepspor'un borçları yüzünden arabasının hacizlik olduğunu açıkladı. Ünlükara, ‘’Ben hemen hemen her gün Sosyal Güvenlik Kurumuna gidiyorum. Artık yollarda sürünmekten bıktım. Bu olayı ilk öğrendiğim zaman bu tür şeylerle Gaziantep Valiliği Dernekler Masası ilgileniyordu. Bende Dernekler Masasına bir dilekçe yazdım. Dilekçeyi yazdıktan 6-7 ay sonra bana dönüş yaptılar ve dilekçe de bütün ayrıntıları yazmama rağmen bana ‘Biz bu konuyla ilgilenmiyoruz mahkemeye vermeniz gerek’ dediler. Sonra yakınlarımızla ve bu listedeki bazı isimlerle ‘’boş verelim, bir şey olmaz’ dedik. Meğer çok şey olurmuş çünkü 3 ay kadar önce arabama haciz geldi’’ dedi.

''2017'de başka borç iptali olmuş''

Galip Ünlükara daha önce de benzeri durum olduğunu dile getirdi. Ünlükara, ‘’2017 yılında Gaziantep Spor’da daha önce yöneticilik yapmış olan Mutlu Özpineci Gaziantep Spor’u evrakta sahtecilik yapmaktan mahkemeye veriyor. Mahkeme sonucunda Mutlu Özpineci mahkemeyi kazanıyor. Mahkeme aynı zamanda Olağan Genel Kurulu’nun bütün sonuçlarının beraber iptaline karar veriyor. Sosyal Güvenlik İl Kurumu bize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne dilekçe vermemiz gerektiğini söyledi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne dilekçe verdik. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bize size vereceğim evrak resmi olmayacak bu yüzden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi dilekçe vermesi gerektiğini söyledi.'' dedi.

Türkiye’de bu olayın bir örneği daha yok''

Türkiye'de daha önce benzeri bir olay yaşanmadığına değinen Ünlükara, ''Bizler 2 bin 500 lirayı vermeye razıyız sadece bu listedeki insanları bir araya getirmek çok zor. O insanlardan bazıları vefat etmiş bazıları hiç ortada yok. Olan bana ve benimle birlikte bu konuyla ilgilenen birkaç kişiye oldu. Bir dönem Gaziantep Spor’da yöneticilik yapmış kişiler milyonlarca lirayı alıp ortadan kayboldular. Bu işin cezasını da Gaziantep’in yoksul kişileri çekiyor. Türkiye’de bu olayın bir örneği daha yok. Emsalsiz ! Artık bu işlerin altında farklı şeyler olduğunu düşünmeye başlıyorum. Umarım bu konuşmayı yetkili kişiler görür ve gereken yapılır.'' dedi.

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image