Arama

Filenin Sultanları çeyrek finalde

1 yıl önce

CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası son 16 turunda ev sahibi Belçika ile karşılaşan A Milli Kadın Voleybol Takımımız çeyrek finale yükseldi.

Filenin Sultanları çeyrek finalde
ad image
ad image

 

Filenin Sultanları’nın Avrupa serüveni devam ediyor. Bugün Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda Belçika ile karşılaşan ekibimiz maçı 3-1 kazandı ve şampiyonada çeyrek finale yükseldi. 

İlk set Türkiye’nin 

 

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, CEV Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Belçika ile karşılaştı. Ev sahibi ekip karşısında ilk 6’da Cansu Özbay, Melissa Vargas, Ebrar Karakurt, İlkin Aydın, Eda Erdem ve Zehra Güneş başladı. Zehra Güneş’in servisi ile başlayan maç 25-22 Türkiye üstünlüğü ile bitti. Filenin Sultanları maça 1-0’lık set üstünlüğü ile başladı. İlk sette Vargas 6, Karakurt ise 5 sayı kaydetti. 

Belçika’dan ikinci sette atak

 

Şampiyonanın yarı final ve final maçlarına da ev sahipliği yapacak olan Belçika, Türkiye karşısında 2. seti kazandı. İlk set sonucuyla 1-0 geriye düşen ev sahibi ekip, ikinci sette baskısını arttırarak skoru 23-15’e getirmeyi başardı. Belçika 25-16’lık skorla seti 9 sayı farkla kazandı. Belçika’nın seti ile son 16 turu karşılaşmasında 1-1 beraberlik sağlandı. İkinci sette Filenin Sultanları 6 kez bloklandı, 4 servis, 2 manşet ve 2 hücum hatası yaptı.

 

 Filenin Sultanları üçüncü sette toparladı

 

İlk seti alan Filenin Sultanları’nın setlerdeki 1-0’lık avantajı ikinci sette Belçika’nın atağı ile 1-1 beraberliğe döndü. 1-1 beraberliğin ardından üçüncü sete çıkan A Milli Kadın Voleybol Takımımız baskısını arttırdı. Üçüncü sette skoru 17-9’a getirerek farkı 8’e çıkaran Filenin Sultanları seti 25-15 kazandı ve karşılaşmada 2-1 öne geçti. Karşılaşmanuın üçüncü setinde Ayça Aykaç’tan ilk ACE sayısı geldi.

6 kez maç sayısı kullanıldı

 

Son 16 turu maçının dördüncü setinde Türkiye önde başladı fakat Belçika aldığı sayılar ile 9-7 üstünlük sağladı. Setin devamında Belçika 15-12’lik skor ile üstünlüğünü korudu. Vargas’ın sayısı ile Filenin Sultanları setlerde 18-18 beraberlik sağladı. Hande Baladın kaydettiği blok sayısı ile Türkiye’yi 20-18 öne geçirdi. Cansu Özbay’ın file teması ile skor 23-23 oldu. Belçika'nın setlerde sürekli beraberliği sağlaması ile karşılaşmada 6 kez maç sayısı kullanıldı. Türkiye kullandığı altıncı maç sayısında skoru buldu ve Belçika'yı 3-1 mağlup etti. 

Filenin Sultanları çeyrek finalde

 

Son 16 turunda Belçika ile karşılaşan Filenin Sultanları maçı 3-1 kazandı ve CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi. 

Türkiye çeyrek finalde kiminle karşılaşacak?

 

CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası son 16 turunda Belçika'yı yenen Filenin Sultanları üst üste 12. galibiyetini aldı. A Milli Kadın Voleybol Takımımız çeyrek finalde Polonya - Almanya karşılaşmasını kazanan ekip ile karşılaşacak. 

Filenin Sultanları namağlup lider

 

Daniele Santarelli başantrenörlüğünde Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız şampiyonadaki ön elemlerde C Grubu’nda yer aldı. Grubunda İsveç, Azerbaycan, Çekya ve ev sahiplerinden Almanya ile karşılaşan Filenin Sultanları rakipleri karşısındaki 5 maçı da kazandı. Grubunu namağlup liderlikle bitiren A Milli Kadın Voleybol Takımı son 16 turunda çapraz eşleşmeler sonucunda A Grubu’ndan Belçika ile eşleşti.

A Grubu’nda Belçika

 

Belçika, CEV Kadınlar Avrupa Voleybol  Şampiyonası ön elemelerinde A Grubu’nda mücadele etti. Grubunda Sırbistan, Polonya, Ukrayna ve Slovenya olan Belçika çıktığı 5 maçın 2’sini kazanarak grubunu 4. sırada, Ukrayna’nın hemen ardında tamamladı.

 

 

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image