Arama

Fenerbahçe-Gaziantep FK maçında VAR ve Penaltı itirafı!

1 yıl önce

Trendyol Süper Lig'in 1'inci haftasında Fenerbahçe ile Gaziantep FK karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakada hakem kararları dikkat çekti. Mücadelenin tartışmalı kararlarını eski hakemler canlı yayında değerlendirdi.

Fenerbahçe-Gaziantep FK maçında VAR ve Penaltı itirafı!
ad image
ad image

 

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 1'inci haftasında Gaziantep FK engelini 2-1'lik skorla geçti. Sarı-lacivertlilerin galip geldiği maçta çok sayıda tartışmalı pozisyon yaşandı.

 

Gaziantep FK'da Alexandru Maxim'in atılmasının yanı sıra Fenerbahçe'nin iptal edilen penaltısı ile Gaziantep FK'nın son saniyede penaltı beklentisinde olduğu pozisyon gündem oldu.

 

Yayıncı kuruluş beIN Sports'un hakem programı beIN Trio'da eski hakemler Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran, Abdulkadir Bitigen'in kararlarını değerlendirdi. Deniz Çoban, maçın yardımcı hakeminin verdiği kararı bir örnekle eleştirdi. İşte Fenerbahçe - Gaziantep FK maçındaki tartışmalı pozisyonlar hakkında yapılan yorumlar...

 

"İsmail Yüksek'in Maxim'e faulünde kart gerekir mi?" 

Deniz Çoban: İsmail, ayağı tırpanlıyor. Net bir sarı kart. Bahattin Duran: Kesinlikle sarı kart. Bülent Yıldırım: Sarı kart olmalıydı.

 

"Becao'nun topa elle müdahalesi var mı?" 

Bahattin Duran: Topla oynayan Becao, kolları doğal konumda. Bülent Yıldırım: Kollar doğal konumda, elle oynama yok. Deniz Çoban: Devam kararı doğru.

 

"Maxim'in ilk sarı kartı doğru mu?" 

Deniz Çoban: Tepkilerini uzatıyor Maxim. Tepkilerini sürdürüyor. Daha 20. dakikada bu kadar bir basit beklentisinden sonra büyütüyorsa oyuncu kendini sorgulasın. İlk sarı kartı doğru Maxim'in. Mobbinge karşı sıfır tolerans gösteriyor hakem. Sarı kart göstermese eleştirdim.

 

Bahattin Duran:  Maxim önce ellerini kollarını sallayarak hakemi protesto ediyor. Maxim yüzyüze de itirazlara devam ediyor. Problem Maxim'in. Bülent Yıldırım: Sarı kart kararı doğru.

 

"Maxim'e gösterilen ikinci sarı kart doğru mu?" 

Bahattin Duran: Küçük düşürücülük var burada. Yardımcı hakeme gülerek alkışlamaya devam ediyor. Abdulkadir Bitigen kendi duygularını da kontrol edemiyor ve koşarak ikinci sarı kartla ihraç ediyor. Bu Maxim'im problemi. İkinci sarı kart doğru.

 

Deniz Çoban: Maxim'in itiraz ettiği pozisyonda yaptığı hareket faul. Aslında orada hakemi tutan Furkan Soyalp'in de sarı kart görmesi gerekiyordu. Yüzde yüz doğru sarı kart.Bülent Yıldırım: Maxim'e gösterilen ikinci sarı kart yüzde yüz doğru. Maxim ne yaptığını biliyor zaten.

 

"İsmail Yüksek'in Furkan Soyalp'e müdahalesinde sarı kart gerekir mi?" 

Bahattin Duran: Sınırda bir hareket. Fakat genel olarak İsmail Yüksek'in sarı kart görmeden tamamlamasını anlayamadım. Pozisyon kaleye uzak, hakemi destekleyebileceğim noktalar var. Maçın başındaki kadar net değil. Sol ayağı kırık, sağ ayağıyla net müdahale yok. Kart göstermediği için eleştirmem.

 

Deniz Çoban: Kart göstermediği için eleştiririm. Cebinize koymanız lazım. İsmail Yüksek ilk fırsatta sarı kart gösterecek. Bu harekette sarı kart göstermeli ki oyuncuların da inancı gelsin hakeme. Ev sahibi takım oyuncuları da desin ki yaptığımız zaman cezasını buluruz. İlk pozisyonu tolere ettikten sonra burada kart göstermemesini anlayamam.

 

Bülent Yıldırım: Sadece bu faulden bahsediyor olsak tamam. En azından İsmail'e demeli ki, orada bir faul burada bir faul, iyi niyetle maçı sarılık hale getirmemek için sert uyarı yapsa yine kabul ederdim. İsmail çok değerli bir oyuncu ama müdahalelerini biraz daha hızlandırmalı. Avrupa'da da kart gördü. Zamanlamasını geliştirmeli.

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image