Arama

Eski bakan Mehmet Şimşek adına yapılan tenis kompleksi açıldı

1 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Gaziantep Cup Tenis Turnuvası” lansman töreni ve yeni tenis kompleksi açılış töreni Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla yapıldı.

Eski bakan Mehmet Şimşek adına yapılan tenis kompleksi açıldı
ad image
ad image

Turnuva, Mehmet Şimşek Spor Kompleksi’nde yapılan, bölgenin ve Türkiye’nin en büyük tenis organizasyonlarından olacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesince, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ve Uluslararası Tenis Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlenen organizasyon, 24- 30 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

DEV ORGANİZASYON GAZİANTEP'TE YAPILIYOR

Turnuvaya dünya tenisinde ilk 500’deki sporcular ve Türkiye’den de milli tenisçileri çerçeveleyen Moldova, Romanya, İsviçre, İsveç, Kazakistan, İtalya, Fransa, Ukrayna, Avusturya, Polonya, Birleşik Krallık, İspanya, Avustralya, Özbekistan, Uruguay, Amerika Birleşik Devletleri’nin de aralarında bulunduğu 19 ülkeden 72’e yakın profesyonel tenisçi katılacak.

MEHMET ŞİMŞEK TENİS KOMPLEKSİ HİZMETE AÇILDI

Törende ayrıca tesise 5 toprak kort, 1 sert korta ek olarak 3 kapalı sert kortun açılışı protokolle birlikte yapıldı. Açılış kurdelesini Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve il protokolü tesisi hizmete açtı.
Açılış töreninde konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, turnuvayla birlikte tenisin 'en'lerinin Gazi şehre geldiğini aktararak, “Her medeniyet burada en güçlü dönemini yaşadı. Bu şehir bu yüzden bir medeniyet şehri. Bu bölgenin kalkınması için elimizde büyük bir kültürel miras var. Geleceğe taşımak bu mirası boynumuzun borcu. İnsanımızı güzel bir şekilde yetiştirir geleceğe hazırlarsak dünyanın sözünü hep beraber söyleyeceğiz. Yeni bir çağ başlıyor. Bilgi, çevre ve insana yatırım bu çağı temsil ediyor. İşte bu yüzden bu tesisleri yaptık. 100’üncü yılımızı tamamladık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet bize fırsat eşitliği verdi, Mehmet Şimşekleri, belediye başkanlarımızı yetiştirdi” dedi.

FATMA ŞAHİN ŞAMPİYONLUK İSTİYOR

Cumhuriyetin yeni yüzyılında yenilikler ve yeni söylemlerin olmasının gerekliliğini vurgulayan Şahin, “Yeni bir şey söylerken ‘Niye sporla, tenisle uğraşıyorsunuz'un cevabı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ diyor. Cumhurbaşkanımız, ‘Spor ne kaybetme üzüntüsü ne kazanma sevincidir. Spor özgüvendir, cesarettir’ olarak cevap veriyor. Sporun kaybedeni yok. İşte şampiyonlar şehri. Biz şampiyonlar yetiştirmek için buradayız. Tesislerimizle birlikte çocuklarımızı yetenek taramalarıyla geleceğe taşımak gerekiyor. Bir başarı hikayemiz var. Çocuklarımıza destek ve fırsat verirsek büyük başarı kazanıyoruz. Şu anda ‘Açık ve kapalı olarak nerede daha fazla tesis var?’ derseniz İstanbul’dan sonra Gaziantep'e geleceksiniz” şeklinde konuştu.

Etiketler : Gaziantep Mehmet Şimşek Fatma Şahin Ak Parti Maliye Bakanı Tenis Davut Gül
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image