Arama

Erol Bulut, Gaziantep'te yaşadıklarını anlattı

1 yıl önce

Teknik direktörlük kariyerine Yeni Malatyaspor'da başlayan ve ardından Alanyaspor, Fenerbahçe ve Gaziantep FK’da çalışan Erol Bulut, uzun bir aradan sonra AS İŞLER’e konuştu. Salim Manav’ın sorularını yanıtlayan Erol Bulut, Gaziantep’te yaşadığı deprem felaketiyle ilgili yorumda bulundu.

Erol Bulut, Gaziantep'te yaşadıklarını anlattı
ad image
ad image

"Mâli açıdan çok sıkıntı yaşıyor Anadolu kulüplerimiz"
- Son yıllarda Anadolu takımlarının da ligimizdeki etkisi artmaya başladı. Avrupa'yı zorlayan takımlar var, bu konu hakkında ne söylemek istersiniz?
"Her sene 1-2 takım bu şekilde performanslar sergiliyor. Bu sene de Adana Demirspor iyi yatırım ve kaliteli transferlerin yanı sıra, hocalarının sistemleriyle de birlikte haklı olarak 4. sıraya yerleşti. Kayserispor ve Konyaspor gibi takımlar da dönem dönem çok iyi performanslar sergiledi fakat Adana Demirspor'un gerisinde kaldı. Bu tarz Anadolu takımlarımızın ligi ve kupayı son ana kadar zorlaması, ligimiz için seyir zevkini arttırıyor. Fakat ne yazık ki mâli açıdan çok sıkıntı yaşıyor Anadolu kulüplerimiz. Bu sorunlar da TFF ile birlikte ortaklaşa çözüm önerileri geliştirilerek aşılmaya çalışılmakta."

"Yatırımlar doğru olursa, üst sıralara yakın olabiliyorsunuz"
- Anadolu takımlarında da görev aldınız. Sizce Anadolu takımlarımızın şampiyon olabilmeleri için ne yapmaları lazım?
"İlk başta ekonomi seviyesi çok iyi olmalı. Transfer planlamaları ve yatırımlar doğru olmalı. Yakın tarihe baktığımız zaman, 3-4 büyük takım dışında Başakşehir'in şampiyonluğu var. Onları da incelediğimizde, yatırımların doğru ve iyi şekilde yapıldığını gözlemleyebiliriz. Kısaca yatırımlar doğru olursa, üst sıralara yakın olabiliyorsunuz.”
8+3 için kulübede hesap makinesi gerekiyor

- Yabancı kuralı hakkında yorumlarınız nelerdir?
"Maalesef ülkece yıllardır bu sorunla ilgili bir çözüme ulaşamıyoruz. Büyük takımlar farklı bir şey istiyor, Anadolu takımlarımız başka... Mesela 8+3 sistemi sıkıntı oluşturuyordu. 3 Tane yerli oynatmanız gerekiyordu, amenna. Keşke daha çok yerli oynatabilsek ama o da kaliteye dayanıyor. Yani bu sorundan dolayı, kulübede elinizde hesap makinesi felan olması gerekiyor, kim girdi kim çıktı kontrol etmek için. Hep bu bilgi alışverişini yapmanız gerekiyor."
"Her zaman yabancı kuralının serbest olması gerektiğini savunmuşumdur"

- Peki bu yabancı kuralını, yabancı oyunculara aktarabiliyor musunuz? Onlar ne düşünüyorlar?
"Elbette, sezon başından itibaren kimi neden oynatamayacağımızı tek tek anlatmak zorunda oluyoruz. O yüzden bu kural, sisteminizi ve haliyle oyun kalitenizi de oldukça etkilemekte. Özellikle sakatlık durumlarında çok sıkıntı yaşıyorsunuz. Maç esnasında, maçın gidişatından dolayı birçok defa bu varyasyona gitmek zorunda kaldık. Ben her zaman yabancı kuralının serbest olması gerektiğini savunmuşumdur. Zira serbest olursa, yerli futbolcu da kendisini daha çok zorlar. Şu an yerine garanti gözüyle bakabiliyor bazı yerli oyuncular, hatta onların yedekleri bile 'nasılsa biz de oynayacağız' düşüncesine kapılıyor. Fakat kendinizi zorlarsanız, takımın kalitesi de artıyor. Mesela son 2 yılda kaç tane yerli oyuncu yurtdışına çıktı? Çok fazla yok. Ama ondan öncesine bakın, birçok futbolcu üst seviye oyunuyla Avrupa'ya transfer oldu. Bu hususlar göz önünde bulundurulmalı."

Deprem felaketini biz de yaşadık
- Gaziantep'te yaşamış olduğunuz deprem felaketinde neler hissettiniz?
"Depremi maalesef biz de yaşadık ailecek. Çocukların okulundan dolayı sezon sonuna kadar Gaziantep'te kalma kararı almıştık, geceki ilk depremi yaşamış olduk haliyle. O an zaten hiçbir şey hissetmiyorsunuz, sadece çocuklarınızı düşünüyorsunuz. Zaten biz de eşimle kalkar kalkmaz hemen çocukları alıp dışarı çıktık. Tabii, Allah bir daha böyle bir acıyı yaşatmasın. Çok büyük bir felaket, 13.5 milyon insanı kapsayan bir felaket. Sonuç olarak bu sıkıntılarla yaşamak zorundayız ve üstesinden gelebilecek bir milletiz. Evet hiçbir zaman unutmayacağız bu felaketi ama bununla yaşamayı da öğrenmek zorundayız."

Gittiğim her kulüpte hedefime ulaştım
- Anadolu takımında çalışmak ile büyük takımlarda çalışmanın arasında ne gibi farklılıklar var sizce?
“Büyük takımda çalışmanın en büyük etkisi; şampiyonluk hedefiyle yola çıkıyorsunuz ve başaramazsanız 'kötü hoca' oluyorsunuz. Çünkü taraftarlarımız çok tez canlı... Bu durum Avrupa'da böyle değil, daha farklı bakılıyor. Anadolu takımlarında ki hedef ise her sene istikrarlı olarak Süper Lig'de kalmak ve Avrupa kupalarına oynamak, Türkiye Kupası'nda sonuna kadar gitmektir. Ben de bugüne kadar gittiğim her kulübe, bir hedef için gittim. Benim her daim hedefim vardı ve Allah'a şükürler olsun ki hep de bunu başardık. Gaziantep'e de bir hedefle gitmiştik, 3 senelik sözleşme imzaladık, verilen sözler oldu... Bana bir sıkıntı olmadığı söylenmişti ama işin içine girince durumun öyle olmadığını öğrendik. Hedefler de takımı Avrupa kupalarına taşımaktı zaten ama o kararları doğru ve birlikte vermek gerekir."

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image