Arama

Arda Güler, Alt yapı ve Gaziantep FK!

1 yıl önce

Spor Yazarı Mustafa Teke, Real Madrid'e giden Arda Güler, Gaziantep FK ve Alt yapıyı kaleme aldı. İşte o yazı..

Arda Güler, Alt yapı ve Gaziantep FK!
ad image
ad image

 

Arda Güler, Alt yapı ve Gaziantep FK!

Şu sıralar bırakın Türkiye’deki spor kamuoyunu tüm dünya futbolu Real Madrid’e giden yıldız oyuncu Arda Güler’i konuşuyor. 7’den 70’e herkesin dilinde Arda Güler var.. Henüz 17 yaşında gerek Fenerbahçe formasıyla gerekse A Milli takım formasıyla tribünleri coşturan ve saha içerisindeki hareketleriyle futbolseverlere futbol resitali sunan bu genç oyuncu bugün dünya devi Real Madrid’de.. Yolu, bahtı ve şansı açık olsun. Gerçekten bir spor adamı olarak Arda Güler ile gurur duydum.

Peki gelelim bu tip yetenekler nasıl çıkıyor? Veya çıkmıyor?

Fenerbahçe alt yapısında yetişip çeşitli kulüplerde oynayan Arda, bugün Türk spor kamuoyunun gururu oldu. Arda’ların sayısını artırmamız gerek. Fakat, böyle bir sistemde, böyle alt yapılarda nasıl Arda çıkacak. Mümkün değil.. Yerle gök birleşse yine olmaz.

Gelelim Anadolu futbolunu özetleyen Gaziantep Futbol Kulübü’nün yapısına. Yapı yok ki, üst yapı olsun. Gaziantep FK’da şu anda hem ekonomik kriz aşılmaya çalışılıyor, hemde yeni bir kadro oluşturulmaya. Memik Yılmaz ve ekibinin eli kolu bağlı. Başkan her türlü fedakarlığı yapıyor ve çaba gösteriyor ama bir yere kadar. Çünkü, transfer tahtası kapalı, ekonomik krizi aşmaya çalışıyor ama nereye kadar. Bu takım yeni sezonda ne yapar? Ne eder? Bilmiyorum ama şu anda bile tüm spor kamuoyu erken dahi olsa papatya falları açıyorlar. Sezon başlamadan sezon sonu konuşuluyor. İnşallah konuşulanlar olmaz. Çünkü, transfer tahtası kapalı bir kulüp elindeki malzemeyi en iyi şekilde kullanmak zorunda. Transfer derseniz, olup olmayacağı belli değil. Transfer yapabilmek için pamuk ellerin cebe girmesi gerekiyor. Buda mevcut yönetimin desteğiyle biraz zor gibi gözüküyor. Ama siz Arda Güler’leri çıkaramazsanız, bu oyuncuları çıkaracak antrenörleri işin başına getirmezseniz her yıl bu sorunu yaşarsınız. Ama şu andaki mevcut alt yapı ile bırak oyuncu çıkarmayı 15 yıl geçse yine çıkmaz. Siz işi ehil ellere vermezseniz o zaman olacağı bu. Al topu 5’e 2 oyna, sonra çift kale ve antrenman bitti. Dost bizi bahçede görsün.

Gaziantep FK gibi Anadolu kulüpleri kendi yağıyla kavrulmadığı takdirde daha çok transfer tahtası kapanır, elindekilerle devam etmek zorunda kalır kulüplerimiz. Bir Arda Güler ile ne kadar gurur duysak az. Ama, bunların sayısını artırmak için çaba gösteren var mı? Zaman gösterecek. Yoksa, günü kurtarmaya devam.

Arda-Gaziantep fk-i64a9a9483dbea.jpg

 

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image