Arama

Ali Şahin'den Gaziantep-Hassa tüneli mesajı

1 gün önce

Gaziantep-İskenderun ulaşımını kısaltacak Dörtyol-Hassa Otoyol ve Demir Yolu Projesi'nde çalışmalar devam ediyor.

Ali Şahin'den Gaziantep-Hassa tüneli mesajı
ad image
ad image

 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, yazılı açıklamasında, projenin yüklenici koordinatörü ile bir araya geldiklerini belirtti.

Gaziantep'i limana yakınlaştıracak projenin hızla ilerlediğini aktaran Şahin, "Gaziantep başta olmak üzere bölgesel kalkınmayı tetikleyip, hızlandıracak ve bölge ekonomisini büyütecek olan projenin güzergahı belirlendi." ifadelerini kulandı.

Projenin depreme dirençli karayolu ve demiryolu ulaştırma altyapısı kurularak bölgenin afet durumlarında da kesintisiz erişim kapasitesi geliştirileceğini kaydeden Şahin, projenin önemli aşamalarından olan Çevre ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED) Raporunda sona gelindiği müjdesini verdi.

- Sanayicinin rekabet gücü artacak

Projenin iki etaptan oluştuğunu ifade eden Şahin, şu bilgileri paylaştı:

"Tüneller ve bağlantı yolları tamamlandığında, 250 bin kişiye istihdam sağlayan ve yılda yaptığı yaklaşık 10 milyar dolarlık ihracat yapan Gaziantep, denizyolu ihracatı için 270 kilometre uzaklıktaki Mersin Limanı yerine, 107 kilometre mesafedeki İskenderun Limanı'nı kullanabilecek. Buradan yapılacak ihracatla, ihracatta lojistik ve zaman maliyeti düşecek. Böylece dış ticarette rakiplere karşı büyük avantajlar elde edilecek. Sadece Gaziantep değil, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır gibi son yıllarda ciddi sanayileşmenin olduğu bölge illeri de limanlara erişimde ciddi bir avantaj elde edecek."

Hassa-i66eab6085de9b.jpg

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image