Arama

Ali Koç, Gaziantep FK'yı unutmuyor! Büyükekşi'ye Gaziantep'i sordu

9 ay önce

Türk futbolundaki sorunları çözmek için kimsenin sorumluluktan kaçmaması gerektiğini söyleyen Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, “Bu sorunlar, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kendisini ayırıp, sorumluluğu sadece başkalarına yükleyerek çözebileceği sorunlar değildir” dedi.

Ali Koç, Gaziantep FK'yı unutmuyor! Büyükekşi'ye Gaziantep'i sordu
ad image
ad image

Türk futbolundaki sorunları çözmek için kimsenin sorumluluktan kaçmaması gerektiğini söyleyen Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, “Bu sorunlar, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kendisini ayırıp, sorumluluğu sadece başkalarına yükleyerek çözebileceği sorunlar değildir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Süper Lig kulüp başkanlarının katılımıyla Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı gerçekleştirildi. Vakfın Maslak’taki ofisinde yapılan toplantı sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Bu sorunlar, TFF’nin kendisini ayırıp, sorumluluğu başkalarına yükleyeceği sorunlar değil”

“Bu sorunlar, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kendisini ayırıp, sorumluluğu sadece başkalarına yükleyerek çözebileceği sorunlar değildir” diyen Ali Koç, şöyle devam etti:

“Türk futbolunun yönetiminden sorumlu olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımızın spor medyasını, teknik direktörleri, eski hakem yorumcularını, televizyon yorumcularını, sporcuları, büyük fedakarlık eden spor kulüplerimizi, bu spor kulüplerimizin başkanlarını ve yöneticilerini bu olayda suçlayıcı, azmettirici hatta mahkum edici tavrı biraz evvel yaptığımız toplantıda en kuvvetli şekilde şiddetle reddedilen ve kabul edilemez bir unsur olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Ayrıca Büyükekşi’nin 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında Gaziantep Futbol Kulübü başkanlığı yaptığı dönemde bazı maçlardan sonra hakemlerle ilgili yaptığı açıklamalarda göz atmanızı rica ediyorum. Çünkü burada bir tutarsızlık var.”

“Türk futbolu ayrışma noktasına gelmiştir”

Başkan Ali Koç, rekabetin sporun doğasında olduğunu ve tüm kulüplerin yarışın içerisinde bulunmak istediğine dikkat çekerek, “Hepimizin hedefi başarı. Bazılarının şampiyonluk, bazılarının Avrupa’ya gitmek, bazılarının küme düşmemek ama hepimizin bir hedefi var. Kazanmak, kaybetmek, sevinmek, üzülmek bu işin doğası ve olmazsa olmazı. Ama kabul etmek gerekir ki Türk futbolu artık yarışma değil çatışma ve hatta yıllardır ifade ettiğimiz gibi ayrıştırma noktasın gelmiştir. Bu durum sadece Türk futboluna değil, ülkemize ve toplumumuza son derece zarar vermektedir. Ülkemizin ve toplumumuzun birlik, beraberliği ve huzuru her türlü sportif rekabet ve çekişmeden çok daha önemlidir. Bu unsur, ülkemizin huzuru, toplumumuzun birlik ve beraberliği en önemli kırmızı çizgimiz olmak durumundadır. Zaten ülkemizin huzurunu bozan pek çok unsur varken, futbol bunların başında gelmemelidir. Artık herkesin üzerine düşeni yapma zamanı gelmiştir. Hepimiz bir paydada buluşup, bu konudaki sorumluluklarımız çerçevesinde sonuna kadar adımlar atmak zorundayız. Futbolda şiddet, herkesten ve her şeyden önce futbol camiasının sorunu ve sorumluluğudur. Bu aşamada asla yapılmaması gereken unsurlar; sorumluluğu başkalarına yıkmak, kendi sorumluluklarını görmezden gelmek, kronikleşmiş sorunları örtmek için bu talihsiz olayı fırsat olarak kullanmaktır. Hadisenin hemen sonrasında yaşanan tartışmalara şöyle bir göz attığımızda aslında bu bilinçten ne kadar uzak olduğumuzu söylenenlerden, yazılanlardan, konuşulanlardan açıkça görebiliyoruz. Bir kez daha bu tabloya baktığımız zaman futbol rekabeti üzerinden ne kadar ayrıştığımızı bir örneğini daha görebiliyoruz. Hala gerçeği idrak etmek yerine daha da ayrışmaya ve çatışmaya evriliyoruz. Artık bunun yeri ve zamanı değildir. Bunu bilerek yapanlara izin verilmemelidir. Bugüne kadar halının altına süpürülüp üzerine gidilmeyen, kısacası örtbas edilen çok ama çok daha vahim olaylar ülkemizde ne yazık ki yaşanmıştır. Hayat ve futbol bir şey yaşanmamış gibi de devam etmiştir. Bu defterleri de açmanın zamanı gelmiştir. Ama bugünden sonra ileriye bakmak gerekirse başta TFF olmak üzere tüm paydaşların yaptıkları yanlarına kar kalmamalı ki bu sorunlar inandırıcı, bir o kadar da önemli kalıcı bir son bulsun. Bu kararlılığı hep beraber göstermek zorundayız. Zamanı geldi de geçti” şeklinde konuştu.

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image