Arama

ALG'de Seteco'nun 'erkek' olduğu iddiası ortalığı karıştırdı! Kontrol ettirselerdi

8 ay önce

Kadınlar Süper Ligi’nde Gaziantep ALG Spor’a yenilen Beşiktaş, karşı takımın oyuncularından Seteco'nun ‘erkek’ olduğunu iddia etti. ALG Spor eski başkanı ise, bu itiraza "Maçtan önce itiraz edip saha kenarındaki ambülanstaki yetkililerden denetim isteyebilirlerdi." yanıtını verdi.

ALG'de Seteco'nun 'erkek' olduğu iddiası ortalığı karıştırdı! Kontrol ettirselerdi
ad image
ad image

Kadınlar Süper Ligi’nn 16. haftasında Gaziantep ALG Spor’a 2-1 yenilen Beşiktaş, maç sonrasında karşı takımın oyuncularından biriyle ilgili olarak ‘erkek’ iddiasını ortaya attı. ALG Spor eski başkanı ise, “Bu oyuncunun sağlık kontrolünden geçmeden, bayan kimliği olmadan kadınlar liginde oynaması mümkün mü? “ dedi.

ERKEĞİ KADIN DİYE OYNATTILAR

Beşiktaş Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, Gaziantep ekibi ALG Spor'da forma giyen ve 88. dakikada takımının galibiyet golünü atan Angolalı futbolcu Patricia Mingas Afonso Seteco'nun 'erkek' olduğunu iddia etti. Fidan, yaptığı açıklamada "Resmen oyuncunun kimliğini değiştirmişler. Erkeği kadın diye oynattılar. Çok ayıp, yazık" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kulübü Kadın Futbol Takımları İdari Direktörü Hasan Sarıgül de Patricia Mingas Afonso Seteco ile ilgili,  "Kesin olarak erkek ya da kadın diyemiyoruz. Oyuncunun davranışlarından şüphelendik. Ondan sonra internette araştırma yaptık, Facebook sayfasını bulduk; erkek görünüyor. Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurup, araştırılmasını isteyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ALG Spor’un 10 Kasım 2023’te lisans çıkardığı Seteco ise ligde 7 maç oynadı ve 5 gol attı.

BAYAN KİMLİKLERİ FEDERASYONA İBRAZ EDİLİYOR

Bu iddiaların Beşiktaş’ın maçta yenilmesi sonrasında algı oluşturmak için ortaya atıldığını söyleyen ALG Spor eski Başkanı ve Türkiye Kadın Futbol Külüpleri Birliği üyesi Mehmet Yalçınkaya ise şunları söyledi; 

"Türkiye’de binlerce hormonlu hormonsuz futbolcu var. Bu futbolcu beş haftadır oynuyor, geçen hafta Galatasaray’a karşı oynadı. Neden Beşiktaş yenilince bu iddialar ortaya atılıyor.

Bu oyuncunun kadın futbol takımında sağlık kontrolünden geçmeden, gerekli evrakları federasyona iletilmeden sahaya çıkma şansı var mı? Türkiye’de fiziksel olarak erkek yapılı br sürü kadın futbolcu var. Hem Türk hem de yabancı. Hepsinin sağlık kontrolleri tamamdır, federasyona ‘bayan’ kimlikleri ibraz edilmiştir

MAÇTAN ÖNCE DENETİM İSTESELERDİ

Beşiktaş mağlup olunca böyle bir iddia attı. Şöyle yapabilirlerdi maçtan önce bu futbolcuya itiraz edip sağlık kurumundan ya da saha kenarındaki ambülanstaki yetkililerden denetim isteyebilirlerdi. Bunu yapmadılar maçtan sonra algı oluşturmaya çalıştılar”

 

Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image