Arama

A Milli takımda yabancı aşkı! İşe Ay-Yıldızlıların yeni hocası

9 ay önce

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Stefan Kuntz ile yollarını ayırmaya hazırlanırken yeni hocada yabancı olacak. O ismin de Vincenzo Montella oldu.

A Milli takımda yabancı aşkı! İşe Ay-Yıldızlıların yeni hocası
ad image
ad image

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Takımımız, Ermenistan ile oynadığı maçtan beraberlikle ayrılmış, ardından Japonya karşısında çıktığı özel maçı ise kaybetmişti. Bu iki maçta oynanan futbol eleştirileri beraberinde getirdi. Alman teknik direktör Stefan Kuntz sert eleştirilere maruz kalırken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi, Kuntz'un görevine son verdi.

Kuntz dönemi bitti, bugün açıklanacak

 

A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi sona erdi. TFF, bugün Alman hoca ile bir araya gelerek toplantı yapacak. Toplantının sonunda Kuntz ile yolların ayrıldığı resmen açıklanacak. 

 

 

 

Yabancı ağır bastı, yeni hoca Montella

Kuntz'un ardından göreve gelecek isim merak edilirken, Sabah yazarı Murat Özbostan, A Milli Takım'ın yeni teknik direktörünü duyurdu. Özbostan, TFF'de iki hoca adayının öne çıktığını, bunlardan birinin Abdullah Avcı olduğunu açıkladı. Fakat yönetimde yabancı hoca anlayışının ağır basmasından dolayı ikinci isim Vincenzo Montella'da karar kılındı.

Adana Demirspor'u çalıştırdı

 

İtalyan teknik adam son olarak Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'u çalıştırdı. Mavi Şimşekler'deki başarısı ile dikkat çeken Montella, Jorge Jesus ile yollarını ayıran Fenerbahçe'nin teknik direktör arayışlarında olduğu zaman Sarı-Lacivertliler ile adı anılmıştı.

 

 

2021/22 sezonunda Adana Demirspor'da göreve başlayan Montella, 2022/23 sezonuna kadar 76 maça çıktı. 38 galibiyet, 17 beraberlik ve 21 mağlubiyet yaşayan İtalyan hoca, 1.72 puan ortalaması yakaladı.

 

 

 

Löv kabul etmedi

 

Özbostan'ın haberine göre TFF yönetimi, Almanya Milli Takımı ile büyük başarılara imza atan tecrübeli teknik direktör Joachim Löw'ü de gündemine almıştı. Alman hoca ile temasa geçildi ve bir teklif sunuldu. Fakat Löw, TFF'nin teklifini kabul etmedi.

 

Etiketler : Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi A Milli takım Stefan Kuntz Vincenzo Montella Teknik Direktör
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image